Az emésztőrendszerünket jó kitisztítani időnként, viszont sokan nem tudják, hogyan és mivel tegyék ezt. Pedig rengeteg olyan természetes termék van, ami ezt lehetővé teszi. Nagyon egészséges és magas rosttartalmú az útifű maghéj, amit sokan zselésítő anyagként is használnak.
Hozzájárul az emésztőrendszer alapos megtisztításához, mert egy olyan növényi mézgát tartalmaz, ami megnyugtatja és kitisztítja az emésztőrendszert. Mivel magas a rosttartalma, csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, de a nyirokrendszert is tisztítja, valamint enyhíti a fáradságot.
Egy igazi „szuperétel”, amivel a tisztítókúrát sikeresen elvégezhetjük, de amúgy is ajánlott beépíteni az étrendünkbe, ha igazán jót akarunk tenni a szervezetünknek. Az útifű maghéj indiai bolhafű néven is ismert, ez a név a származási helyére utal. India világviszonylatban is kiemelkedő helyet foglal el az útifű maghéj termesztésében.
Gyakran használják nyers ételek készítéséhez, torták, édességek kedvelt alapanyaga is, mivel segít besűríteni a folyékony gyümölcspépet, finom zselét képezve az anyagból, amihez hozzáadják. Állati zselatin helyett, főzés nélkül is alkalmazható sűrítésre, tehát ideális választást jelent a vegetáriánus étrendbe.
Ajánlott az útifű maghéj fogyasztása emésztési problémák, mint például szorulás, puffadás, hasmenés esetén. Reggel és este, félórával étkezés előtt javasolt fogyasztani úgy, hogy egy evőkanálnyit 2 dl folyadékban elkeverünk és azonnal megisszuk, hogy a folyamat a gyomorban történjen. Beszerezhető az útifű maghéj a bulkshop.hu webáruházból, de könnyen elkészíthető recepteket is találni lehet a honlapon.